Financiële verklaring

Meer informatie over het nieuwbouw-traject of een financiële verklaring laten opstellen?

Wat is een financiële verklaring?


De financiële verklaring is een document waarin staat opgenomen hoeveel jij kunt lenen op basis van jouw inkomen en eigen vermogen. Deze kun je niet zelf invullen maar moet worden afgegeven door een financieel adviseur. Dit document is namelijk een verklaring waarin de financieel adviseur verklaart dat er op basis van jouw situatie geen verwachte problemen zijn om de financiering rond te krijgen.

Waar heb je de financiële verklaring voor nodig?


Met name bij nieuwbouw is het bijna altijd vereist dat jij bij de inschrijving kunt verklaren dat jij de financiering (hypotheek) rond kunt krijgen. Maar ook bij bestaande bouw kan het een groot voordeel zijn als jij een dergelijke verklaring hebt. Hiermee geef je zekerheid aan de verkoper dat jij de financiering rond gaat krijgen en daarmee kun je een streepje voor krijgen op de andere biedingen.

Hoe verkrijg je een financiële verklaring?


Een financiële verklaring kun je laten opstellen door een hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker. Hij/zij kijkt dan naar jouw situatie en stelt een rapport op die jij kan meenemen naar de verkoper/projectontwikkelaar. Het voordeel van een hypotheekadviseur is dat hij/zij jou gelijk kan verder helpen bij het vinden van een hypotheek die het beste bij jou past. De hypotheekadviseur is namelijk onafhankelijk en zoekt voor jou de beste hypotheek die jij kan krijgen. Een bank daarentegen biedt alleen haar eigen producten aan.

Een financiële verklaring vanuit Nieuwbouw Ede Veenendaal?


Nieuwbouw Ede Veenendaal is een initiatief van Stargroup om jou te informeren over het aankopen van nieuwbouwwoningen in de regio Foodvalley. Wanneer jij er klaar voor bent om het traject aan te gaan dan helpen wij jou graag met het opstellen van jouw financiële verklaring, zodat jij een kans maakt op jouw droomwoning!